online-jegyvásárlás
online bérletvásárlás
fbikonSzentendrei Kulturális Központ
 
 
Szentendrei Teátrum és Nyár blog
 
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ

 

2007.04.19. - 06.24.

-

SZOBORSZÍNHÁZ 2007 - Ofra Zimbalista kiállítása

Ofra Zimbalista szobrászművésznő világújdonsága, a Szoborszínház a skóciai Edinburgh és az ősi Acco után Magyarországra érkezik. A különös színtársulat a MűvészetMalom ipari műemlék épületének homlokzatát és három szintjét népesíti be április 20. és június 24. között.

Különös társulat vendégeskedik két hónapon át a szentendrei MűvészetMalomban A vakolatlan, félkész épület homlokzatát az ablakokban üldögélő, felfelé kapaszkodó, bentről kikandikáló emberalakok népesítik be. A földszinti színpadon mutatványos társulatot látunk, a lépcső tetején egy zsonglőr áll labdák erdejében, az emeleten kamarakórus énekel, a harmadik szinten nőalak egyensúlyoz az igazság mérlegével. A Szoborszínház drámai csúcspontja a sötét terem, amelynek szűk alagútjában mezítelen alakok várnak sorsukra dermedten, a fal felé fordulva.
Ofra Zimbalista szobrászművésznő 1939-ben született Izraelben, Kiryat Onoban él, ott és Ashdodban dolgozik. Szobor installációinak alakjait - melyek szinte naturális emberi figurák - olyan öntési technikával készíti, amelyhez valódi embereket használ: családtagokat és barátokat.

Ezeken a kiállításokon a helyszín, az épített környezet nemcsak díszlet, háttér, hanem egyenértékű eleme az előadásnak. A szobrok új és új jelentést kapnak egy-egy új helyszínen. A szentendrei MűvészetMalom félkész szárnya nem véletlenül hozta lázba a művésznőt 2005 őszén, amikor a városban járt. Az ipari műemlék épület vakolatlan, rusztikus tömbjét üres ablaknyílásaival, izgalmas belső tereivel ideális helyszínnek érezte egy újabb szoborszínházi előadás megrendezéséhez. Hazatérve, az épületről készült fotók alapján számítógéppel montírozta az épület tereibe az ide szánt és készített alkotásokat.

A kiállításon az épület három szintjén 28 műegyüttes (szobor, installáció és dombormű) lesz látható, a pincében pedig a Lakodalom című 12 perces videó projekt, amelyen paraffinból készült menyasszony és vőlegény figurák metamorfózisa látható. A Szentendrére érkezőknek a Fő téri Képtár tetején álló szárnyas angyalfiú mutatja az utat a MűvészetMalom felé.

A kiállítás Izrael Magyarországi Nagykövetségnek szervezésében megvalósuló Kulturális Tavasz rendezvénysorozatának nyitóeseménye lesz.

Bővebben: ld http://www.ofra-zimbalista.co.il/

Fotók: Gulyás Buda 

A kiállítás támogatói:
Izrael Állam Külügyminisztériuma, Izraeli Állam Nagykövetsége - Kulturális Tavasz
Oktatási és Kulturális Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap
Szerencsejáték Zrt.; Samsung Electronics Magyar Zrt. Mobil Üzletág
Caprice, Rich Foundation , Ablon, Savion Industries Ltd.

Támogatók:

 

Nyitóoldal | Tedd a kedvencek közé | Legyen ez a nyitólapom | HÍRLEVÉL | TÉRKÉP | INFO | KAPCSOLAT | IMPRESSZUM
SZENTENDREI TOURINFORM IRODA | SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

© Szentendrei Új Kulturális Központ | Portálfejlesztés: Juhász Angéla

Szentendre és Vidéke
Partmozi
elevenkert
Tourinform
PMK
Ferenczy Múzeum
Muvészet Malom
PMK
Skanzen
Vujicsics Tihamér Zeneiskola
Dumtsa Korzó
szentendre.hu